Përmbajtja e faqes: "Si të shtoni një faqe në Google Maps - shtoni një kompani në Google My Business ose Google Maps / Maps": Hapi 1. Ne regjistrohemi në sit
Hapi 2. Klikoni hyrjen në llogarinë tuaj Google në këndin e sipërm djathtas
Hapi 3. Specifikoni shtetin dhe plotësoni fushën me numrin e telefonit
Hapi 4. Plotësoni informacionin bazë për kompaninë tuaj
Hapi 5. Shtoni informacionin e pagesës, video ose foto
Hapi 6. Specifikoni shtetin dhe plotësoni fushën me numrin e telefonit
Hapi 7. Plotësoni fushat shtesë me informacion rreth shërbimeve
Hapi 8. Konfirmoni dhe dërgoni informacionin për shqyrtim
Google My Business është një motor kërkimi i Google për shtimin e pikave jashtë linje në Google Maps: dyqane, biznese, pika referimi dhe më shumë.

Motori i kërkimit i Google bën fjalë për fjalë mrekulli! Sa shërbime të dobishme dhe të nevojshme u krijuan nga kjo kompani - nuk llogariten, por në këtë artikull do të flasim për Google Place, përkatësisht, vendosjen e kompanisë (faqes) në hartat e Google.

Sigurisht, ky shërbim është shumë i dobishëm dhe i nevojshëm për njerëzit në përgjithësi, por tani nuk është shumë i popullarizuar në Ukrainë. Të rinjtë janë mësuar prej kohësh me të, por njerëzit e moshës së mesme nuk e përdorin aq shpesh sa dëshirojnë.

Google Places e ndihmon Google të shfaqë rezultatet përkatëse të kërkimit. Supozoni se na duhet urgjentisht të përditësojmë një gomë makine dhe jetojmë në Donetsk, por e kemi zakon të vrasim fjalën "blej goma" në Google pa një fjalë që specifikon vendndodhjen tonë.

Dhe nëse nuk specifikojmë rajonin e kërkimit, do të shohim në lëshimin e një kompanie që shet goma jo në Donetsk, por në Kiev, për shembull. Kështu, ky shërbim ndihmon për të gjetur shpejt informacionin që ju nevojitet në internet.

Kohët e fundit, faqet e kompanive të shtuara në Google Place shfaqen më shpesh dhe më të larta në rezultatet e kërkimit. Pra, edhe nëse nuk keni një adresë fizike biznesi, ju humbni. Por vetëm nëse ka nevojë për përkatësinë rajonale të faqes.

Pra, ishte një digresion lirik, tani, në fakt, se si të shtoni një sajt (kompani) në Google Maps.

Si të shtoni një kompani në Google Maps

Hapi 1: Ndiqni këtë lidhje:

http://www.google.com/business/placesforbusiness/

Hapi 2: Klikoni hyrjen në llogarinë tuaj Google në këndin e sipërm djathtas.

Hapi 3: Më pas kalojmë te formulari për të plotësuar informacionin rreth fushatës. Duhet të specifikojmë shtetin dhe të plotësojmë fushën me numrin e telefonit përmes të cilit do të aktivizohet karta Google.

Hapi 4: Më pas ju duhet të plotësoni informacionin bazë për kompaninë tuaj:

Hapi 5: Informacion në lidhje me orarin e punës dhe zonën e shërbimit:

Hapi 6: Shtoni informacionin e pagesës, video ose foto:

Hapi 7: Dhe gjithashtu plotësoni fusha shtesë me informacione rreth shërbimeve që duhet të kenë kërkesa kryesore në fushën e biznesit tuaj:

Hapi 8: Pasi të kemi plotësuar të gjitha informacionet bazë, duhet të konfirmojmë dhe dërgojmë informacionin për shqyrtim. Nëse keni specifikuar një numër telefoni fiks, zgjidhni aktivizimin përmes telefonatës, nëse celular - aktivizimin përmes mesazhit të shkurtër me tekst. Do t'ju dërgohet një kod ose do t'ju diktohet nga një telefonatë.

Më pas, pas aktivizimit, nëse kodi është futur saktë, do të shohim tekstin e mëposhtëm:

Fatkeqësisht, informacioni i biznesit tuaj do të shtohet në Google Maps vetëm pasi faqja të jetë shqyrtuar nga moderatori. Koha mesatare e pritjes për shtimin është nga 3 ditë në disa javë. Por në situata të izoluara, pritja mund të jetë më shumë se një muaj. Në çdo rast, duhet të prisni, sepse është e nevojshme të promovoni faqen.

Pasi karta juaj e Google Place të pranohet dhe të shfaqet në kërkimin e Google, duhet t'u kërkoni klientëve tuaj të marrin disa minuta dhe të lënë një vlerësim pozitiv të biznesit. Kur kërkoja një kompani në harta, unë do të klikoja në një faqe me shumë komente të mira. Dhe ti?