Bërthama semantike - këto janë fjalët kyçe kryesore të faqes suaj të marra së bashku, për të cilat është optimizuar për të tërhequr vizitorë nga motorët e kërkimit. Ky, në të vërtetë, është thelbi, shufra, nga e cila varet edhe suksesi juaj.

Së pari, do t'ju duhet të vendosni për fjalë kyçe që karakterizojnë më së miri faqen tuaj dhe të cilat, sipas mendimit tuaj, vizitorët do të shkruajnë në motorin e kërkimit dhe më pas do të hasin në burimin tuaj. Çdo faqe duhet të ketë pyetjen e saj kryesore. Të gjitha pyetjet kryesore, në varësi të konkurrencës, ndahen në pyetje me frekuencë të lartë, me frekuencë të mesme dhe me frekuencë të ulët.

Kërkesat me frekuencë të lartë — kërkesa popullore, mjaft abstrakte dhe të paqarta (mobilje, pasuri të paluajtshme, elektroshtëpiake, etj.).

Kërkesat për frekuencë mesatare - tashmë disi e specifikuar dhe plotësuar, me pak fjalë (mobilje me porosi, pasuri të paluajtshme në Lviv, etj.).

Kërkesat me frekuencë të ulët – të detajuara dhe specifike, specifike, me shumë fjalë (mobilje me porosi të stilit antik).

Disa motorë kërkimi mund t'ju ofrojnë të zgjidhni fjalë kyçe, dhe ka edhe programe speciale. Por çdo e dhënë e marrë në këtë mënyrë duhet të filtrohet dhe të mbetet vetëm ajo që ju nevojitet.

Не забувайте, що головне, щоб у Вас було що запропонувати відвідувачу почитати на певний запит. Тобто щонайменше так: одна сторінка відповідає за один запит. Не беріться за величезну кількість запитів, Вам не потрібно півсотні, зупиніться на 20-ти.

Також є цікавий момент, орфографічний, так би мовити. Користувачі, які вводять у пошук певний запит не знають, як правильно писати (особливо це стосується слів іншомовного походження). Врахуйте це та прописуйте всі можливі варіанти написання того чи іншого слова.

І насамкінець: найуспішнішою вважається оптимізація сайту під низькочастотні запити, які, як показує досвід, дійсно, наводять потенційних клієнтів.