Kohët e fundit, rrjetet sociale po bëhen gjithnjë e më të njohura në internet. Numri i tyre po rritet, disa komunitete po zëvendësohen nga të tjera. Dhe nëse ato janë krijuar vetëm për komunikim, sot gjithnjë e më shumë biznesmenë kuptojnë se një nga mënyrat për të promovuar faqen është reklamimi në rrjetet sociale.

Для того щоб така розкрутка в соціальних мережах приносила відчутну користь і приходить на допомогу просування Smm2019-09-02T17:17:08+00:00

Çfarë do të thotë?

SMM qëndron për Social Media Marketing - një metodologji për të tërhequr vëmendjen ndaj produktit. Kjo varet nga puna e profesionistëve që përfshijnë marketingun në rrjetet sociale si një mënyrë për të promovuar produktin e tyre tek audienca e synuar.

Ekspertët marrin pjesë aktive në forume dhe diskutime, postojnë artikuj rreth produkteve të tyre, rekomandojnë promovime, zbritje ose lajme interesante për miqtë.

Ky përparim në rrjetet sociale të kujton qëllimet e SEO klasike, por ka disa veçori dalluese. Nëse promovimi i SEO ka për qëllim ndërveprimin me motorët e kërkimit, atëherë promovimi i SMM ndikon drejtpërdrejt tek njerëzit, duke marrë parasysh psikologjinë e njerëzve, si dhe gjendjen shpirtërore, zakonet dhe hobi të tyre. Ju gjithashtu duhet të merrni parasysh llojin e rrjetit. Çdo komunitet ka specifikat e veta, ligjet e sjelljes dhe audiencën e vet.

Për të përshpejtuar dhe përmirësuar rezultatet e promovimit të SEO nuk është vetëm e mundur, por edhe e nevojshme të promovoni burimin tuaj në rrjetet sociale përmes një faqeje grupi ose kompanie, duke u treguar kështu audiencës së interesuar dhe motorëve të kërkimit që dëshironi të jeni më afër klientëve tuaj.

Ky promovim në rrjetet sociale ka përparësi ndaj promovimit klasik të SEO, kontekstit dhe llojeve të tjera të reklamave:

  • vlerë e ulët monetare;
  • shpejtësi e lartë e shpërndarjes së informacionit;
  • perspektiva të mira zhvillimi;
  • pak konkurrencë.

Promovimi në rrjetet sociale ka edhe disavantazhe: nevoja për administrim të vazhdueshëm, vështirësi në analizimin e veprimeve të vizitorëve të faqeve dhe kontroll nga moderatorët e rrjetit.

Reklamim në publik dhe në grup

Ka mënyra të paguara dhe falas për ta bërë këtë, siç është promovimi i kontakteve. Ky rrjet ka shkëmbimin e tij të reklamave, i cili për një tarifë do të promovojë VKontakte duke postuar me një lidhje në grup. Metodat falas kërkojnë kohë dhe ka një mundësi të shkëlqyer për t'u bllokuar nga faqja. Administratorët sigurohen që komuniteti të përdoret falas vetëm për qëllime jokomerciale. Prandaj, promovimi i grupit në kontakt është një sfidë e rëndësishme për jo-specialistët në promovim.

Sipas statistikave, llogaritë në Facebook zakonisht krijohen nga njerëz që udhëtojnë shumë dhe komunikojnë me partnerë të huaj. Mes tyre ka shumë gazetarë, përfaqësues të biznesit dhe politikanë. Kjo është arsyeja pse promovimi në Facebook për çdo kompani nuk është vetëm një mjet për të tërhequr klientët në burimin tuaj, por edhe një mundësi për të bërë njohje fitimprurëse biznesi. Rregullat që promovojnë Facebook janë të njëjta si në çdo sistem tjetër, gjëja kryesore është të fitoni interesin e audiencës që ju nevojitet.

Mund të konkludojmë se promovimi në rrjetet sociale është një mënyrë efektive për të tërhequr klientët, dhe në këtë mënyrë për të rritur shitjet dhe fitimet e kompanisë. Për produktet dhe shërbimet tuaja, reklamimi në Facebook dhe reklamimi në VKontakte mund të jenë prekjet që mungojnë që do ta largojnë biznesin nga ngërçi. Dhe në këtë do të ndihmoheni nga specialistë me përvojë të kompanisë që kuptojnë parimin e rrjeteve dhe zgjedhin mënyrat më të mira të reklamimit.