përmbajtja

  • Çfarë është një etiketë?
  • Pse etiketa?
  • Çfarë janë etiketat: hashtags, meta etiketat dhe etiketat HTML.
  • Çfarë përfundimesh mund të nxirren?

Pse nuk mund të shoh reklamat e mia kontekstuale?

Le të kuptojmë se çfarë janë etiketat, pse nevojiten në faqet dhe rrjetet sociale dhe cilat janë ato.

Tani mund të lexoni lajmet më të fundit të botës së marketingut në internet në mesazherin Telegram në telefonin tuaj celular.
Për ta bërë këtë, duhet të abonoheni në kanalin tonë.

Çfarë është një etiketë

Etiketat, një etiketë është një etiketë që klasifikon të dhënat për ta bërë më të lehtë kërkimin e përdoruesve të internetit. Me fjalë të tjera, një etiketë është një fjalë kyçe që ju lejon të gjeni një material specifik dhe të përcjellni shkurtimisht thelbin e tij, dmth një tregues i informacionit me interes.

Pse nuk mund të shoh reklamat e mia kontekstuale?

Пример тегов в социальных сетях
Shembull i etiketave në rrjetet sociale

Para ardhjes së internetit, njerëzit përdornin etiketa për të klasifikuar dhe identifikuar objektet. Në vitet 1960, etiketat amerikane u bënë një mjet për bandat kriminale për të shënuar territorin e tyre. Po, një anëtar i grupit Savage Skulls filloi të shkruante në muret e shtëpive në zonë emrin e tij - Julio 20

Pse keni nevojë për etiketa?

Ndihmon në gjetjen e shpejtë të informacionit mbi fjalë kyçe. Etiketat bëhen me lidhje të klikueshme, kur klikoni mbi të cilat do të gjeni të gjitha materialet mbi temën. Një artikull mund të shënohet me etiketa të ndryshme, në varësi të temave që zbulon.
Lehtësoni navigimin e faqes. Një kërkim i thjeshtë ndonjëherë jep rezultate të rastësishme: fjala e duhur nuk do të jetë domosdoshmërisht e rëndësishme për temën. Etiketat japin rezultatet më të rëndësishme të kërkimit.

Pse nuk mund të shoh reklamat e mia kontekstuale?

Нажми на теги в блоге Kokoc — получишь результат: все статьи по этой теме

Çfarë etiketash të tjera ka?

Çdo etiketë në çdo sajt janë etiketa që përmirësojnë navigimin për përdoruesit. Përveç etiketave në faqe, ka varietete të tjera, konsideroni ato:

Hashtags (etiketat në rrjetet sociale)

Njerëzit që kanë llogari të mediave sociale përdorin hashtags - etiketa që flasin për temën e fotove, videove ose përshkrimeve të tekstit të publikuara. Ata thjeshtojnë kërkimin për një temë specifike. Hashtags përdoren, për shembull, në "Instagram", "Twitter", "Shokët e klasës".

Hashtag-u duhet të ndiqet nga një "#" (rrjet). Një hashtag i përbërë nga dy ose më shumë fjalë nuk duhet të prishet: ose fjalët shkruhen pa hapësira (për shembull, # домашняявыпечкаВолгоград, ose ato ndahen me simbolin "_" (nënvizimi) në vendin ku duhet të jenë hapësirat (për shembull, # домашняя_выпечка_Волгоград ) Duke klikuar në hashtag, do të shkoni te lëshimi i postimeve të cilave u është caktuar.

Meta-etiketat

Kjo është pjesa e kodit HTML që shkruhet midis një çifti etiketash. Etiketat meta nuk janë etiketa të nevojshme dhe nuk shihen nga vizitorët e faqes. Informacioni i shërbimit nga metaetiketat lexohet nga motorët e kërkimit, duke përfshirë Përshkrimin, i cili përmban njoftimin e përmbajtjes së faqes, Titullin, titullin e saj, titullin H1 të artikullit, etj. Për shembull, etiketa meta e Përshkrimit përdoret shpesh nga motorët e kërkimit të Google si një fragment.

Pse nuk mund të shoh reklamat e mia kontekstuale?

Отраженный в сниппете метатег Description: 1 — информативный, 2 — неинформативный
Etiketa meta e pasqyruar në fragment Përshkrimi: 1 - informues, 2 - jo informues

Për shembull, metateza e gjuhës së përmbajtjes përmban informacion në lidhje me gjuhën në të cilën janë shkruar tekstet e sajtit

Meta etiketa Robots kërkon faqe që duhet të indeksohen ose injorohen. Mund të ketë atribute index / noindex, follow / nofollow, ose të gjitha / asnjë.

Pse nuk mund të shoh reklamat e mia kontekstuale?

Në etiketën HTML

Këto janë elementet e gjuhës HTML, mund të thuash, tullat nga të cilat është ndërtuar përmbajtja e një faqeje interneti. Emri tjetër i tyre është përshkrues.

Kodi i faqes fillon dhe mbaron me HTML-tags, brenda të cilave shkruhet informacioni i shfaqur në faqe.

Shumica e etiketave HTML janë të çiftëzuara, dmth. fillojnë me një etiketë të hapur (për shembull,) dhe përfundojnë me një etiketë mbyllëse, në të cilën shtohet një prerje / (për shembull,) pas kllapës së parë këndore. Informacioni që përmban këto etiketa është përmbajtja e tyre. Për shembull, fjala Indexing në faqen e sajtit do të theksohet me shkronja të zeza - Indeksimi.

Ekzistojnë gjithashtu etiketa të vetme, të tilla si <br>, e cila është përgjegjëse për lëvizjen e një vargu.

Pse nuk mund të shoh reklamat e mia kontekstuale?

Часть HTML-кода страницы Facebook
Pjesë e kodit HTML të një faqeje në Facebook

Për të përmbledhur

Etiketat janë etiketa që organizojnë informacionin, duke e bërë më të lehtë kërkimin për përdoruesit. Me ndihmën e tyre bëhet më e lehtë të gjesh materialin e duhur në sit. Për më tepër, ekzistojnë lloje të ndryshme etiketash, ndër to:

  • Hashtags janë etiketa për rrjetet sociale që ju lejojnë të gjeni postime për një temë ose fjalë specifike.
  • Meta etiketat janë pjesë e kodit HTML që ndikojnë jo vetëm në mënyrën se si shfaqet një faqe në rezultatet e motorit të kërkimit, por edhe në SEO të një faqeje.
  • Etiketat HTML janë materiali ndërtimor i faqes, ato përmbajnë informacione - të dukshme në faqe dhe të padukshme.